Roos

De vader van deze klant kocht bijna overal waar hij kwam gouden sieraden voor haar. Ze had een hele berg en veel daarvan was echt niet haar stijl…
Het allemaal verkopen kon ze ook niet over haar hart verkrijgen en dus wilde ze van een aantal sieraden een nieuwe ring laten maken. Iets met een gestileerde roos. Maar hoe precies, daar had ze nog geen duidelijk beeld bij. Door te praten, schetsen en een kleine zoektocht op het wereldwijde web kwamen we er steeds dichter bij. De keuze viel op een tekening waarbij de roos in één doorlopende lijn is getekend. Toen ik voorstelde om de roos “liggend” over de ring te laten lopen, was ze om! Dan konden we de bloemsteel langer door laten lopen en wat doorns toevoegen. Ik heb de bestaande sieraden (zie onderste foto) omgesmolten en daar een stevige, brede ring van gemaakt. Mijn collega Daniël Houwer, Meestergraveur, heeft de prachtige handgravure verzorgd.

“Femke helped me design a ring that has been in my head for years - a piece which reminds me where I come from and who I am. She really listened and made a real heirloom piece out of my vague idea!”

Rali