Skip to main content

Van 12 t/m 18 juni gesloten. Woensdag 19 juni sta ik weer voor je klaar!

Als kind was ik altijd al aan het creëren. Tekenen, schilderen, kleien, handwerken, alles vond ik leuk! Ik zat zelfs jarenlang op de kunstklas in het Stedelijk Museum van Schiedam. Daarom was het lastig voor te stellen dat ik ooit iets anders zou gaan doen dan met mijn handen werken.
Via verschillende omzwervingen kwam in 2000 het goudsmeden op mijn pad. Eerst in de vorm van een cursus en in 2002 (een kantoorbaan was inderdaad niets voor mij!) in de vorm van de voltijd opleiding in Schoonhoven. Ik heb nooit een seconde spijt gehad van de keuze om mijn baan op te zeggen; vanaf de eerste dag op de Vakschool wist ik dat ik daar thuishoorde.

In maart 2007 ben ik afgestudeerd als Goudsmid en Zilversmid Ondernemer en had ik zowel het Nederlandse als Europese diploma voor Edelsteenkunde op zak.

Een paar maanden later besloot ik naar de Kamer van Koophandel te gaan en op 1 juli 2007 was Atelier Femm geboren!

Tot september 2017 werkte ik nog parttime naast het goudsmeden en in die jaren is het plaatje voor mij steeds duidelijker geworden: Ik wil prachtige sieraden maken in mijn eigen atelier en deze in mijn eigen winkel verkopen. De ideeën, wensen, herinneringen en emoties van mijn klanten tastbaar maken. Dat maakt me blij en dat hoop ik nog heel lang te mogen doen.

Femke Majoor